Over ons

Dr. A.H. (Anda) van Stegeren

fysiotherapeut/manueel therapeut (geregistreerd) en psycholoog.

Zowel mijn collega als ik behandelen de afgelopen jaren veel kinderen met onbegrepen lichamelijke klachten, waarbij emotionele of mentale spanning zich vertaalt in bijvoorbeeld: moeheid, hoofdpijn, misselijkheid of buikpijn.

Ik ben Dr. A.H. (Anda) van Stegeren, fysiotherapeut/manueel therapeut en psycholoog.
Na ruim 20 jaar ervaring als fysiotherapeut in een eigen praktijk, heb ik klinische psychologie gestudeerd en ben ik gepromoveerd op de effecten van stresshormonen op het geheugen. Ik houd me nu vooral bezig met de effecten van stress op lichamelijke klachten en gedrag.

Tot 2009 ben ik als onderzoeker en universitair docent klinische psychologie verbonden geweest aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 2009 trok mijn hart opnieuw naar de directe patiëntenzorg en ben ik in onze eigen praktijk in Heemstede aan het werk.

Sindsdien heb ik zowel een somatisch gerichte opleiding Dry needling gedaan als psychisch georiënteerde behandelmethodes, zoals:

  • EMDR 
  • NLP en een 
  • (medische) Hypnose therapie opleiding

Deze laatste methode (hypnose) is zeer geschikt voor het doorbreken van angsten en onbewust bestaande gedragspatronen waar iemand mee wil breken, zoals:

  • fobieën/angsten of bv. 
  • stoppen met roken en bij 
  • SOLK (somatisch onbegrepen lichamelijke klachten) 
  • Prikkelbare darm syndroom

A. (Anita) Zengerink

 psychosomatisch gespecialiseerd fysiotherapeut (geregistreerd).

Ik ben A. (Anita) Zengerink, fysiotherapeut en psychosomatisch gespecialiseerd fysiotherapeut (geregistreerd).
Tijdens mijn opleiding Fysiotherapie ging mijn belangstelling al uit naar de relatie tussen psyche en lichaam. Aansluitend heb ik dan ook de specialisatie opleiding Psychosomatische fysiotherapie gedaan en ik werk nu sinds 2009 in onze eigen praktijk.
De afgelopen jaren heb ik aanvullende opleidingen gedaan die allemaal met deze interesse in psychosomatiek te maken hebben, zoals:

Als psychosomatisch fysiotherapeut heb ik veel ervaring in de behandeling van klachten gerelateerd aan stress en spanning, overbelasting en burn-out. Daarnaast werk ik ook als coach met mensen uit het bedrijfsleven, die klachten hebben ten gevolge van werk gerelateerde stress.

De zorg die u van ons kunt verwachten kenmerkt zich door gedegen onderzoek, heldere analyse en behandeling met een individuele benadering.
Met algemene fysiotherapie, manuele therapie, psychosomatische fysiotherapie en psychologie bieden wij een breed scala aan behandelingsmogelijkheden.
Wij maken binnen de praktijk ook gebruik van hartcoherentie-training en het “Stress Reductie Programma” (Heartmath), een coaching-traject met de focus op stress reductie en prestatieverbetering.