Wat is Dry Needling

Dry Needling is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt op behandeling van klachten in spieren en gewrichten. Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen via het gericht prikken met een droge naald  ('dry needle') op deze trigger-punten in de spier.

Wat is een spierverharding en wat voelt u?

Een spierverharding is een pijnlijke plek in een spier, die naast lokale drukpijn, ook vaak (door u herkenbare) uitstralende pijn kan veroorzaken. Een voorbeeld hiervan ziet u in dit plaatje: 

TriggerPoints_M.infraspinatus.jpg
 
De pijn wordt in de arm gevoeld en soms ten onrechte gediagnosticeerd als een tennisarm, terwijl de oorzaak van de klacht elders kan liggen (hier bv. in een schouderspier).

Hoe voelt het aan?

Het inbrengen van het naaldje voelt u niet. Als het Triggerpoint wordt aangeprikt, voelt u een kortdurende aanspanning. Daarna ontspant de spier zich meestal direct. Als na-reactie kunt u een spierpijn gevoel ervaren.

Wat kost een behandeling? Is DN verzekerd ?    JA
 
Deze methode maakt deel uit van de algehele behandeling fysiotherapie of manuele therapie. Indien u aanvullend verzekerd bent, vallen ook de kosten voor Dry Needling hieronder.
 
Wilt u meer weten, klik hier
 
Voor behandeling of meer informatie kunt u vragen naar: Anda van Stegeren